Viikonloppuna järjestin koneelta ulkoiselle kovalevylle matkakuvia pitkästä aikaa. Vanhoista kuvista näki selvästi tämänvuotisiin verrattuna, että kiloja on tullut lisää ja paljon. Tammikuussa 2008 otetuissa Teneriffan -kuvissa oli 61-kiloinen Chica, tämänvuotisissa kiloja onkin sitten paljon enemmän.

Etsin myös kalenterini vuodelta 2007, jolloin viimeksi pudotin painoa kunnolla, vuodessa lähti 12 kiloa. Luulin, että olen liikkunut ja jumpannut aivan älyttömästi, mutta mitä kalenteri kertoikaan? Pari-kolme kertaa viikossa puolen tunnin kävelyitä + työmatkapyöräilyt. Toki vähitellen kävelylenkkeihin tuli pituutta lisää, mutta tuossa siis alku. Nyt on motivaatio-ongelmia raahautua niinkin lyhyille lenkeille.

Eilen sentään oltiin miehen kanssa 50 minuutin lenkillä. Vauhti vaan on miehelle varsin hidasta, mutta kiva, kun viitsii tulla mukaan. Saa samalla hoidettua vähän parisuhdetta.

Vanhasta kalenterista huomasin myös, että olin asettanut itselleni painon suhteen selkeät viikkotavoitteet ja usein pudotus oli reippaasti tavoitteen yli. Nyt ei tunnu kaksi perättäistä miinusviikkoa onnistuvan millään. Jostain pitäisi siis oppia uudelleen, miten ruoalle sanotaan ei. Aina ei tarvitse mieliteoille antaa periksi.